Små nemme retter.

Prøv dem ...........

 

Oksekødsfrikadeller.

1/2 kilo oksefars, magert

1 stort æg, gerne størrelse lars.

1 1/2 dl. havregryn, kan erstattes af  3 spske mel 

1/2 halvt løg, finthakket

1 1/4 teske salt

1/2 teske pebber

1 1/4  dl. mælk

Du rører farsen sammen, lad den hvile i ca 1/2 time.

Steg frikadellerne i Oliemargarine.

Der kan servers ris, kartofler, eller grøn salat til.

 

 Torsk  med ristet bacon  og rugbrød.

600 gr. torskefilet eller lignende fiskeart.
150 gr. bacon i tern
3 skiver rugbrød
1 broccoli.
3 gulerødder
lidt salt
1 brik morney-sauce

Tilbehør løse ris eller kartofler.

Ovnen skal varmes til 180 grader.

Steg baconet ved middel varme på en pande til det er næsten sprødt, skær rugbrøddet i tern, og kom dem sammen med bacon, teges sammen til begge dele er helt sprødt.

Læg evt. blandigen på fedtsugende papir, til det skal bruges senere.

Del broccolien i små buketter.

Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver ( ser pænt ud)

Bring lidt vand i kog, kom lidt salt ved , og tilsæt så gulerødder og broccoli. Kog dem i KUN 2 minutter. tag vandet fra.

Skær fisken i 6 stykker, eller den størrelse du vil have dem.

Hæld Morneysovsen i et ovnfast fad, læg fiskestykkerne i sovsen,fordel grøntsagerne udenom fisken.

Sæt retten i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til fisken er mør.

Til sidst strøer du bacon/rugbrød over.

Jeg vil lige sige, at selv om jeg ikke er fiskespiser, så sluger jeg dette, det er SÅ godt.

Man kan også i stedet for Morneysovs, lave en ganske almindelig hvid mælkesovs, og kommer sennep i, det er også dejligt.

 

Æbleflæsk

6-8 æbler.
2 små løg ( kan undlades, jeg bruger dem ikke)
25 gram smør/margarine
lidt salt og lidt sukker efter ens smag
Bacon i tykke skiver.
Nogle skiver groft godt rugbrød, i ikke for tynde skiver.

Skær løg og æbler i tynde både, og svits dem i margarinen på en stor pande; indtil de er møre.

Smag til med en anelse salt og lidt sukker. efter din smag, men ikke ret meget salt.

Svits bacon på panden.

Æblemosen kommes i en pæn skål, læg baconskiverne oven på.

Husk at servere godt groft rugbrød til

Velbekomme.   smager bare så dejligt.

Er der en rest tilbage, er det dejligt som pålæg på et stk rugbrød, næste dag.   muhms.

Avocado dip.


Ingredienser:


1 avocado
3 fed hvidløg
Citronsaft
Salt og peber
Yoghurt naturel

Fremgangsmåde:

Mos avocadoen med en gaffel. Knus hvidløgsfeddene, og rør i avocadoen sammen med salt, peber og citronsaft. Tilsæt yoghurt naturel efter behov, og rør det godt sammen. Hvis du vil have en mildere creme, rør mere yoghurt i. Kan bruges som tilbehør til kyllingebryst, bagekartofler, dip, dressing til salater, og som sovs.

 Hvidløgsbrød

Ingredienser:

1 Ciabattabrød
Olie
Hvidløg efter behov (cirka 7 fed til et helt brød)
1 pose revet ost
Cirka 5 tomater
Basilikumblade

Fremgangsmåde:

Brødet skæres i skiver, der bliver cirka 10 skiver af et helt brød. Skiverne puttes i ovnen, til de er let gyldne. Imens presses hvidløgene ned i et glas, og olie hældes over, til den dækker, og lidt til. Der skal være nok til brødene. Rør lige lidt rundt, så det bliver blandet. Skiverne tages ud af ovnen, og hvidløgsblandingen kommes på med en ske, og osten kommes ovenpå. Skiverne puttes i ovnen igen, indtil osten er smeltet. Imens skæres tomaterne i tern (skær forsigtigt, så de ikke tværes for meget ud). Skiverne tages ud igen, og tomaterne kommes på. Varm skiverne igen, i et par minutter, tomaterne skal bare lige være varme, de skal ikke have for meget. Pynt med basilikumblade og servér.

Kan serveres som forret eller tilbehør.

Tunsalat.


Ingredienser:
1 løg
2 ds tun i vand
1 æble
1 stort bæger creme fraishe 18 % (der skal bruges ca halvdelen)
salt
peber
Tilbehør: Flutes

Fremgangsmåde:


Hæld vandet fra tunen og kom denne i en skål.
Hak løget fint og kom det ned til tunen.
Skær æblet i små firkanter og bland det med.
Kom nu cremefraishen i. Start med lidt af gangen, men hvor meget du kommer i, afhænger af smag.
Smag til med salt og peber

Vil man gøre retten endnu mere fedtfattig kan man erstatte cremefraishen af fromage frais.

 

Mad-Side 2

Copyright © 2011 Mirca